Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästhagens flytbrygga stulen

I helgen stals Hästhagens kanotbrygga. Trots tips har den inte återfunnits.

Annons
Avklippt. Kjell Dagheden har aldrig varit med om något liknande under sina tre år som kioskansvarig vid hästhagens kanotcentral.

När kioskansvarig Kjell Dagheden kom till jobbet på måndag morgon var kanotbryggan inte där. Kedjan som förut höll kvar bryggan vid stranden var avklippt.

– Det kan ha varit vem som helst med ett rejält verktyg, det var bara att knipsa av den, säger Kjell.

Efter lunch fick Kjell ett tips att den skulle finnas i Väståparken eller Hagaparken. Han begav sig ut på cykel längs ån men hittade ingen brygga.

– Den kan ju ha flutit vidare, antagligen är den någonstans i ån, fast under en bro där den inte syns. Förr eller senare kommer den nog komma fram med strömmen till slottet och då kommer den ju inte längre.

Att någon har stulit bryggan har aldrig hänt tidigare men Kjell tänker ännu inte göra det till en polissak.

– Det var nog någon som tyckte det var kul att stjäla bryggan och flyta runt lite, men vad ska polisen göra, de kan nog inte få tag i dem. Får jag tillbaka bryggan är jag nöjd.

Hur bryggan ska fraktas tillbaka till Hästhagen är ännu inte bestämt.

– Ligger den i vattnet kanske vi får bogsera den med båt, annars får vi åka och hämta med en kärra. Jag vet inte riktigt vad som är enklast.

Säkert är i alla fall att de till nästa säsong ska sätta i stolparna längs kanten på bryggan. I år hade de struntat i stolparna. De var ändå för korta så de skulle inte gjort någon nytta. Till nästa år ska de satsa på nya tillräckligt långa stolpar som bankas djupt ner i botten.

– Hade vi haft stolpar hade det inte bara varit att knipsa av kedjan, då hade bryggan suttit fast, säger Kjell.

Mer läsning

Annons