Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatt besökte Örebro i dag

”Hattresan” ska ta henne till toppen.– Jag jobbar för ett varmt, grönt socialliberalt Centerparti som tydligt står på den enskilda människans sida, säger Anna-Karin Hatt, när hon i dag stannade till i Örebro.

Annons
Anna-Karin Hatt.

Hon är IT- och regionminister men kanske mest av allt just nu – en av tre kandidater till partiledarposten i Centerpartiet. I höst väljer medlemmarna mellan Hatt, Annie Lööf och Anders W Johnsson. Själv vill Anna-Karin Hatt möta medlemmar och sympatisörer öga mot öga för att få kontakt och höra vad de tycker är viktigast för partiets framtid. Därför åker hon just nu runt i Sverige i husbil, med familjen, för att lyssna till medlemmarnas röster.

Ska räta på ryggen– Nästan överallt hör jag samma saker. Det handlar om att Centerpartiet ska räta på ryggen och bli ett brett allmänborgerligt parti som angår många, både i storstad och på landsbygden. Vi ska ta tillbaka stämpeln att vi är ett ledande miljöparti och att vi bryr oss om den enskilda människan.

Hon håller med – allt detta är viktigt. Hon har både Gunnar Hedlund och Thorbjörn Fälldin som förebilder.

– Två starka politiker. Thorbjörn Fälldin bröt den socialistiska makten och var en stor statsman men stod hela tiden med fötterna på jorden. En klar förebild.

Gjort en klassresaSjälv har Anna-Karin erfarenheter från många olika miljöer och framhåller gärna att hon gjort en klassresa. Något som påverkat henne och som hon önskar att fler får chansen att göra.

– Jag är uppvuxen på en bondgård i Småland, har jobbat med internationellt bistånd, varit företagare och nu hamnat i regeringen. Jag har också varit ensamstående mamma och vet vad det innebär att stå med hela ansvaret själv. Därför tycker jag att skolan och utbildningssystemet är extra viktigt. Skolan måste ge alla barn chansen att gå ut med godkända betyg så att de kan forma sin framtid. Skolorna måste ha duktiga ledare och riktigt riktigt bra lärare som premieras för sin insats.

I september avgör Centerpartiets medlemmar vilken av de tre kandidaterna som får förtroendet att leda partiet in i framtiden.

Mer läsning

Annons