Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedrade chaufför efter dödsolyckan

Efter dödsolyckan på riksväg 50 vid Mogetorp hölls en tyst minut för den omkomne chauffören.– Folk ska inte behöva dö i sitt arbete, säger initiativtagaren Jennifer Granqvist.

Annons
Jesper Kaliff och Oskar Eriksson Vollert var några av dem som kommit för att hedra den omkomne chauffören.

Den 38-årige mannen som omkom i masskrocken körde en lastbil när olyckan skedde på onsdagen. Han omkom direkt, enligt polisen.

Under fredagen hölls en tyst minut för att hedra chauffören och yrkeschaufförer stannade också sina fordon i 15 minuter. Även privatpersoner uppmanades att stanna sina fordon. Vid olycksplatsen samlades människor för att ställa ut ljus och marschaller. 4000 personer runt om i Sverige hade tackat ja att delta i den tysta minuten via ett Facebook-evenemang.

En utländsk lastbilschaufför som var inblandad i olyckan i Mogetorp är anhållen av åklagare. Han misstänks för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken.

– Det som har hänt är väldigt tragiskt eftersom det förmodligen ligger ett brott bakom, säger Jennifer Granqvist, initiativtagare till den tysta minuten och vd på åkeriet Östra Örebro distribution.

Det pågår en insamling till den avlidne chaufförens sambo. I skrivande stund har 30 000 kronor samlats in.

Jennifer Granqvist, till höger i bild, tog initiativ till en tyst minut för chauffören som omkom i Mogetorp. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning

Annons