Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlig aktör nästan klar för paviljongen

Paviljongen på Järntorget ska öppna verksamhet våren 2016. Örebro kommun för nu diskussioner med en tilltänkt hyresgäst. ”När jag berättar vilken kommer många att haja till”, säger Björn Sundin (S), ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad.

Annons

Det finns nu en restaurang som vill driva verksamhet i den planerade paviljongen på Järntorget. Om allt går i lås ska Örebro kommun inom kort sluta ett avtal med restaurangen.

– Vi har inte velat bygga förrän vi har en hyresgäst. Nu pågår diskussioner med en spännande aktör på marknaden. När jag berättar vilken kommer många att haja till, säger Björn Sundin (S), ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad.

När avtalet är klart ska kommunen besluta om byggstart. Om det går enligt planerna kommer bygget att inledas i höst och paviljongen stå klar våren 2016.

Flera restauranger som har sin verksamhet runt torget har varit kritiska till paviljongen. Närmaste grannen restaurang Havanna har Björn Sundin därför fört samtal med.

– De ska fortsätta ha en uteservering. Men den ska flyttas lite närmare restaurangen. Vi får flytta om med parkeringarna.

När det gäller övrig kritik säger Björn Sundin att paviljongen inte ska konkurrera med de andra serveringarna.

– Den ska komplettera den befintliga verksamheten.

Nu pågår diskussioner med en spännande aktör. Björn Sundin (S)

Mer läsning

Annons