Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes dator stals -på arbetsförmedlingen

I knappt en minut lämnade företagaren Deedar Hadi rummet på arbetsförmedlingen. Tiden räckte för någon att hinna stjäla både datorn och hennes plånbok.
- Jag är jättebesviken på arbetsförmedlingen, säger Deedar Hadi.

Annons

Händelsen inträffade i arbetsgivarrummet i arbetsförmedlingens lokaler i Örebro i går, strax före lunch. Deedar Hadi, som driver ett lokalvårdsföretag, hade intervjuat två potentiella arbetstagare. Hon lämnade rummet och gick några meter bort för att kalla in nästa. När hon återvände, knappt en minut senare, hade någon stulit hennes plånbok och företagets dyra dator.

En katastrof

- Att datorn stals är en katastrof. Den innehöll företagsinformation, personliga uppgifter och mängder av dyr programvara.

Arbetsgivarrummet är ett av två och ligger längst in i arbetsförmedlingens lokaler. Förutom rummen finns utrymmen för arbetsförmedlingens tjänstemän i närheten, och det är bara de och människor som kallats till intervju som har tillträde till denna del av lokalen.

Deedar Hadi polisanmälde händelsen direkt - hon fick sitta ned med poliserna och arbetsförmedlingens säkerhetsansvarige. Men ingen har någon idé om hur stölden kunnat gå till.

"Jag är jättebesviken"- Man ska inte behöva bli bestulen på en sådan här plats. Jag är jättebesviken på säkerheten i arbetsförmedlingens lokaler och kommer aldrig att utnyttja den här möjligheten igen, säger hon.

Annika Lyttbacka är chef på arbetsförmedlingen i Örebro. Hon beklagar det inträffade och menar att det är första gången något så allvarligt inträffat i deras lokaler.

- Det är fruktansvärt tråkigt. Vi har jobbat med att det ska kännas öppet i våra lokaler, att det ska vara en naturlig miljö för arbetsgivare och arbetstagare att röra sig i.

Hur har det här kunnat hända?

- Vi har inga teorier om det på ett så här tidigt stadium.

Vilka har tillträde till den här delen av era lokaler?

- Det är arbetsgivare och dem de ska träffa och intervjua. Vi har tidigare utgått från att människor besöker oss med goda syften och inte haft anledning att ha låsta lokaler.

Hur kommer ni att förebygga liknande händelser i framtiden?

- Vi får se över säkerheten och undersöka om det finns behov av nyckellås eller koder för att röra sig i vissa delar av våra lokaler, säger Annika Lyttbacka.

Mer läsning

Annons