Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hepatitsmittad spottade rånoffer i ögat

En 21-årig hepatitsmittad tjej spottade en kvinna i munnen och ögonen - som hon sen rånade. Nu har hon dömts till fängelse i ett år och fyra månader.

Annons

Rånhändelsen utspelade sig på en mindre ort i den norra länsdelen i mitten av oktober. Den 21-årige tjejen, som är smittad med hepatit c, knackade på hos en kvinna sent på kvällen. Kvinnan öppnade och 21-åringen bad att få låna telefonen, vilket hon fick. Sen spårade det ur fullständigt.

21-åringen spottade kvinnan i ansiktet och sa att hon hade hiv. Kvinnan ringde polisen och den 21-årige tjejen gick mot dörren, men passade på vägen ut att ta kvinnans väska med plånbok i och sprang iväg.

Kvinnan sprang efter och det blev dragkamp utomhus. Kvinnan trillade omkull och 21-åringen sparkade henne och dunkade hennes huvud i marken fyra-fem gånger. Den attackerade kvinnan trodde att hon skulle dö då.

21-åringen fortsatte också att spotta på kvinnan, varpå på saliv träffade både i munnen och ögonen. Hon bet, rev och slet kvinnan i håret också, enligt domen. Till slut kunde två grannar komma till undsättning.

Kvinnan blev sedan informerad att 21-åringen inte har hiv, men däremot hepatit c. Tingsrätten gör bedömningen att tjejens agerande har inneburit direkt fara. Den 21-årige tjejen menar att hon tagit LSD samma kväll och inte var sig själv.

Hon döms också för att ha spottat en polis i ansiktet när han skulle omhänderta henne för berusning i Örebro. Hon gjorde också våldsamt motstånd vid samma tillfälle. Hon döms nu till fängelse i ett år och fyra månader för brotten.

Mer läsning

Annons