Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Himalaya sjönk av det stora skalvet

Delar av bergskedjan Himalaya sjönk med ungefär en meter i samband det stora skalvet den 25 april, rapporterar BBC. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Drograttfull förare "hade änglavakt"

En bil kraschade i hög hastighet in i en stolpe på Maskinvägen i Karlskoga.

– De hade änglavakt, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Nu är föraren misstänkt för en rad brott.

SVERIGE

Dyra tvister för Trafikverket

Statliga järnvägsbolaget Infranord har stämt Trafikverket på 120 miljoner kronor för felaktiga uppgifter om trafiken och norra stambanans skick. Ifjol betalade verket 131 miljoner i en förlikning i en liknande tvist med privata entreprenören Strukton Rail, enligt Kaliber och Ekot i Sveriges Radio. (TT)

Lyssna på radioinslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Två döda i krasch - föraren gripen

Två personer omkom i en trafikolycka med en personbil i Avesta i natt. Fordonet kom av vägen vid en rondell, och när räddningstjänst och polis anlände var en person redan död. Den andre avled på olycksplatsen, berättar vakthavande polisbefälet Dennis Hebert i Dalarna.(TT)

VÄRLDEN

Himalaya sjönk av det stora skalvet

Delar av bergskedjan Himalaya sjönk med ungefär en meter i samband det stora skalvet den 25 april, rapporterar BBC. - Den primära sträckan vars höjd minskat är en 80 till 100 kilometer lång sträcka av Langtang Himal, säger geologen Richard Briggs till BBC.(TT)

Maffiabossens hus blev polisstation

Salvatore "Totò" Riina från Corleone på Sicilien var ökänd för sin slughet och brutalitet när han ledde Cosa Nostra, den sicilianska maffian. Hans andra smeknamn var "Besten".

Nu, drygt 22 år efter hans gripande i Palermo, har hans gömställe blivit ett polishus. (TT)

Mer läsning

Annons