Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade plånbok - fick inte lämna in den

En man hittade en borttappad plånbok på Stortorget och gick till polisen. Men polishuset var stängt, och ingen hade tid att ta emot plånboken.

Annons

Mannen, en 58-årig örebroare som vill vara anonym, hittade plånboken på Stortorget i Örebro vid lunchtid i går. Han åkte till polishuset för att lämna in den, men där fick han kalla handen.

– Jag ringde på en porttelefon eftersom entrén var låst. När jag berättade att jag hade en upphittad plånbok med mig svarade polisen att det inte fanns någon som hade tid att ta emot den, säger mannen.

Irriterad över beskedet åkte 58-åringen hem. Väl hemma kollade han i plånboken, och lyckades hitta ägarens telefonnummer i telefonkatalogen.

– Den tillhörde en dam född 1931. Jag ringde henne, och hon hade inte hunnit upptäcka att plånboken saknades.

Lyckligt slut

Historien fick ett lyckligt slut. Mannen åkte hem till kvinnan och lämnade tillbaka plånboken.

– Hon var överlycklig och ville ge mig hittelön men jag är bara glad att hon fick tillbaka grejerna, säger mannen.

Men trots det lyckliga slutet är han besviken på polisen.

– Det här måste ju först vara polisens sak. Samhället har blivit alldeles för instängt, det är svårt att komma åt rätt folk.

Beklagar

Lotta Lindblad, vakthavande befäl på polisen i Örebro beklagar händelsen.

– Jag förstår om både upphittaren och den som äger plånboken tycker att det är sorgligt. Vi försöker hjälpa till och håller en hög service- och ambitionsnivå, men när alla patruller är upptagna finns det inget att göra, säger hon.

Polisstationen i Örebro har varit stängd på kvällar och helger i flera år.

– Det gjordes en bedömning att det inte var så många besök per dygn. Vi har flera gånger försökt få till ett inkast för sådana här ärenden, men av säkerhetsskäl kan man inte ha det, säger Lotta Lundblad.

Mer läsning

Annons