Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade sågblad i flintasteken

När några vänner skulle fira in sommarvädret med grillning förra veckan gjorde de en otäck upptäckt. Ett sex centimeter långt sågblad låg inbäddat i en flintastek.
– Jag blev jättedålig i magen efteråt, säger Rita Vikström.

Annons
Sågbladet som låg i flintasteken.

Trots upptäckten av sågbladet åt Rita Vikström upp flintasteken. Nu misstänker hon att det är orsaken till att hon legat sjukskriven de senaste dagarna.

– Jag var hungrig och jag är inte så kräsen så där, men direkt efteråt blev jag dålig i magen. Jag vet inte om sågbiten var rostig eller om det kanske låg småbitar kvar i steken, säger hon.

Nu tänker hon stämma Scan för det som har hänt.

– Man tror ju att Scan ska stå för kvalitetskött men hur de kan ha missat att de tappat en bit av en såg i en av sina varor fattar jag inte, säger Rita Vikström och berättar att hon känner ett ansvar att uppmärksamma folk på vad hon varit med om.

– Tänk om det varit en mindre bit som någon fått i sig utan att upptäcka den. Grillsässongen börjar ju nu och jag kan inte med gott samvete vara tyst om det här.

Aldrig mer Scan

I framtiden tänker varken Rita Vikström eller hennes syster, Yasmin Francis som också var med på grillkvällen, köpa varor av Scan.

– Man vill ju inte få sitt innanmäte uppskuret, säger Rita Vikström.

– Framför allt måste man ju kunna vara trygg att äta upp det man har handlat, fyller Yasmin Francis i.

Rita Vikström med sågbladet på grillen.

Mer läsning

Annons