Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeysponsor satsar på välgörenhet

En bättre värld heter en helt ny insamlingsstiftelse. Pengarna ska komma behövande barn och ungdomar till godo. Bakom stiftelsen står Örebroprofilen Mikael Fahlander.

Annons

Nu ger sig storsponsorn i Örebro Hockey in på välgörenhetsbanan. Till sin hjälp med insamlingsstiftelsen har han tagit Martin Filander och Jonas Karlsson, som bredvid jobbet som hockeyspelare just nu arbetar som projektledare.

Martin Filander har tidigare arbetat på Scania i Södertälje med affärsutveckling och fastnade för idén med välgörenhet.

– Mikael och jag kom att prata generellt om välgörenhet och att fler borde ta sitt ansvar. Mikael hade en del idéer som han funderade över. Han kom tillbaka med det här konceptet och nu är vi igång, berättar Martin.

En bättre värld handlar inte direkt om att skramla med bössor på stan men alla bidrag är välkomna. Framför allt söker man sponsorer bland små och stora företag. – Vi har tre ben som vi står på – privat, företag och evenemang. Företag kan välja att vara med i vår promillesatsning. Då skänker de en promille av omsättningen eller en promille av vinsten. Men det går ju jättebra att skänka ett engångsbelopp också.

– Som tack så ser vi till att det förs in i företagets årsredovisning som ett bevis på att de tar ett samhällsansvar, berättar Martin.

Privatpersoner kan skänka pengar via ett 90-konto och den tredje delen, evenemangsdelen, handlar helt enkelt om att skapa intresse kring verksamheten. Den 17 maj arrangeras en föreläsningsdag på Conventum med flera kända föreläsare.– Alla arbetar ideellt och varje krona ska komma verksamheten till godo. De administrativa kostnaderna är täckta via sponsorer.

Pengar ur stiftelsen kan sökas av behövande barn och ungdomar men styrelsen kommer också att dela ut pengar till olika projekt.

I dagarna kommer stif telsen att dela ut sina första insamlade pengar. Ett samarbete har inletts med lekterapin på barn- och ungdomskliniken på USÖ.

– Det är sportlov och vi är några från hockeylaget som kommer att gå dit med några små gåvor men öven vara där och träffa barnen, säger Martin Filander, som säger att visionen är att bli Sveriges effektivaste insamlingsstiftelse i förhållandet insamlade och utdelade medel.

Mer läsning

Annons