Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid att söka sommarjobb

Nu är det hög tid att söka sommarjobb. Allt fler jobb kommer ut tidigt, och de har ofta kort ansökningstid.

Annons

I Sverige totalt finns just nu över 16 700 lediga sommarjobb att söka via arbetsförmedlingen. Det är fler än samma tidpunkt förra året, och trenden är att jobben kommer ut allt tidigare.

I Örebro län

finns cirka 200 lediga sommarjobb i arbetsförmedlingens listor, men då har varken Örebro kommun eller lasarettet i Karlskoga lagt in sina annonser ännu. Vissa arbetsgivare söker också på annat sätt än via Arbetsförmedlingen.

Om det till sist blir fler sommarjobb totalt är för tidigt att säga.

Precis som vanligt är det inom vård och omsorg som det stora behovet av sommarvikarier finns, men till exempel Billerudkorsnäs är en privat arbetsgivare som söker ett flertal vikarier.

Jonas Telegin, verksamhetssamordnare på arbetsförmedlingen, ser en förskjutning i att arbetsgivarna vill ha in ansökningarna allt tidigare.

– Vi ser det som ett tydligt tecken på att de ser en risk att inte få in tillräckligt med folk,

säger Jonas Telegin.

En nyhet från arbetsförmedlingen är appen Sommarjobba, med mål att göra det lättare att hitta och söka jobb. Aktiviteten Jobbchansen är också uppskattad, där arbetsgivare finns på plats på olika förmedlingar vilket ger möjlighet till ett personligt möte för den som söker sommarjobb.

Mer läsning

Annons