Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg kvinna i bröstet  - 19-åring får fängelse

En 19-årig örebroare som i april förra året knivhögg en ung kvinna i bröstet har dömts tills tre års fängelse för mordförsök.

Annons

Det var den 2 april förra året som händelsen utspelade sig i en lägenhet i Varberga. 19-åringen besökte den unga kvinnan tillsammans med en kompis för att, enligt kompisen, köpa hasch. Den 19-årige mannen vill dock inte minnas någonting av händelsen och förnekar gärningen. Enligt flera vittnesuppgifter ska ett bråk därefter ha skett i samband med betalningen av haschet.

19-åringen ska

ha delat ut flera knivhugg mot kvinnans bröst så allvarligt att hon fick livshotande skador. Enligt den medicinska utredningen som gjordes till följd av de svåra skadorna framgår det att hon bland annat fick en punkterad lunga. Enligt Örebro tingsrätt borde mannen därför insett risken för att kvinnan kunde avlidit på grund av våldet han utsatte henne för och han ska därför dömas för försök till mord.

Han döms

 till tre års fängelse och ska också betala skadestånd på 47 600 kronor till kvinnan.

19-åringen stod även

åtalad för stöld efter ett inbrott i en butik i centrala Örebro i juli förra året. En dator och ett kassaskåp med kontanter till ett sammanlagt värde av 200 000 kronor ska ha försvunnit från lokalen. Åtalet ogillas dock eftersom tingsrätten anser att det inte har gått att utreda exakt hur inbrottet har gått till eller var kassaskåpet har tagit vägen.

Mer läsning

Annons