Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holland lämnar ut misstänkt

Nu är det klart att Holland lämnar ut den man som misstänks för delaktighet i Adolfsbergsrånet.

Annons

I fredags dömde Örebro tingsrätt en 24-årig örebroare till sex års fängelse för det grova rånet mot två systrar i Adolfsberg förra hösten. En 44-årig örebroare fick två års fängelse för medhjälp medan en kvinna friades.

Men det finns ytterligare två personer som figurerar i utredningen om det brutala rånet mot de gamla kvinnorna. En av dem är en 43-årig man bosatt i Holland, bror till 44-åringen.

Häktad i sin frånvaroMannen har varit häktad i sin frånvaro under lång tid och han satt även anhållen ett tag i Holland, men släpptes fri i avvaktan på beslut om utvisning. Frisläppandet kritiserades av åklagare och polis i Örebro.

Men nu har de holländska myndigheterna beslutat att lämna ut 43-åringen till Sverige.

– Han ska finnas i förvar i Holland och förhoppningsvis kommer han till Sverige under veckan, säger åklagare Anna Maria Larsson.

43-åringen är misstänkt för medhjälp till grovt rån och han har förhörts av holländsk polis.

– Men vad han har sagt i de förhören vet vi inget om, säger Anna Maria Larsson.

Förhör väntarEtt kort inledande förhör väntar med mannen när han kommer till Sverige. Där får han berätta om hur han ställer sig till anklagelserna. Sedan får tingsrätten på nytt ta ställning till om mannen ska fortsätta att vara häktad.

Ytterligare en person misstänks ha deltagit i rånet, där bytet blev minst en miljon kronor i kontanter. Det rör sig om en okänd man som enligt åklagaren ska ha varit inne i systrarnas bostad tillsammans med den dömde 24-åringen.

– Den personen är fortfarande okänd för oss, säger Anna Maria Larsson.

Mer läsning

Annons