Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmenmördare flyttas till Hall

Den 34-årige man som dömdes till tio års fängelse för ett knivmord på Holmen har varit inblandad i en grov misshandel på Norrtäljeanstalten. Han omplaceras nu till Hallanstalten för att hindra fortsatta våldsamheter.

Annons

Mannen dömdes 2005 för mord på en 35-årig man på Holmen i Örebro. Straffet blev tio års fängelse och utvisning ur landet.

Han började avtjäna sitt straff januari 2006, till en början på riksmottagningen i Mariefred. Men redan efter någon månad flyttades han till Kirseberg av säkerhetsskäl. Det ansågs finnas fara för 34-åringens liv och hälsa.

Sedan han knivskurit både sig själv och en annan intagen togs 34-åringen in på den psykiatriska avdelningen. Efter ett halvår flyttades han över till Tidaholmsantalten.

Efter allvarlig misskötsamhet och ”olämpliga klientkonstellationer” flyttades därefter 34-åringen över till Hall. Efter en tid ansåg sig inte Hallanstalten kunna klara 34-åringen. Det hade förekommit hot mot eller av 34-åringen flera gånger. Han flyttades då över till Norrtäljeanstalten.

Efter en allvarlig incident i december 2009 omplacerades mannen till Salberga, där han önskat få stanna. På Norrtälje hamnade två gäng av intagna i allvarlig konflikt med grov misshandel alternativt mordförsök som följd.

34-åringen placeras därför åter på Hall för att stävja fortsatta våldsamheter mot eller av 34-åringen.

Mer läsning

Annons