Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny näringslivsdirektör

– Det ska bli ruskigt kul och spännande. Det känns nästan lite som att flytta hem.
Det säger Eva Lilja, 53, som utsetts till ny näringslivsdirektör i Örebro. I dag har Eva Lilja motsvarande tjänst i Eskilstuna.

Annons
Eva Lilja.

– Jag växte upp i Örebro, pluggade i stan och har fortfarande min mamma där. Trots att jag varit borta från Örebro i många år så säger jag ibland att jag ska åka hem när jag ska åka till Örebro.

– Och visst är det en liten fördel att åtminstone hitta i stan, så jag behöver ju i alla fall inte börja på ruta ett.

Det Eva Lilja kommer att ägna mycket kraft åt i början är, för att använda hennes egna ord, ”att olja upp maskineriet” när det gäller organisationen kring näringslivsfrågor i kommunen och med samverkande myndigheter och organisationer.

– Sedan ser jag väldigt mycket fram emot att utveckla samarbetet med universitetet. Örebro är över huvud taget en spännande stad med stark tillväxt.

Örebro kommun har som mål att vara bland de femtio bästa städerna i Sverige när det gäller näringslivsklimat.

– Örebro som kommun ska ge service i toppklass till företag. Näringslivsdirektören har ett stort ansvar att leda det arbetet. Eva Lilja är mycket välmeriterad och jag ser fram emot ett bra samarbete med oss som ansvariga politiker, säger Lennart Bondeson (KD) kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

Eva Lilja har erfarenhet från både industribranschen, Mälardalens högskola och småföretagarområdet. Hon har de senaste sju åren arbetat som näringslivsdirektör i Eskilstuna kommun, där hon bland annat har bidragit till Eskilstunas förändring från fokus på industri till service och logistik.

Eva Lilja kommer att sitta med i kommunens styrgrupp och ledningsgrupp och ska driva näringslivsfrågorna tillsammans med förvaltningscheferna. En viktig uppgift till att börja med är att utveckla den nya näringslivsenheten inom kommunen. Hon tillträder tjänsten den 13 augusti.

Mer läsning

Annons