Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon ringde 200 gånger – får fängelse

En 23-årig kvinna har dömts till tre månaders fängelse för olaga hot, ofredande och överträdelse av kontaktförbud.

Annons

Det var i oktober i år, som den villkorligt frigivna kvinnan, återföll i brottslighet genom att bryta det kontaktförbud hon fått. Kvinnan dömdes så sent som augusti i år till fyra månaders fängelse för brott begångna mot den man hon nu ofredat och hotat.

Enligt mannen träffade han 23-åringen 2010 och de sågs några gånger men han var inte intresserad av att inleda någon relation med henne.

När 23-åringen blev villkorligt frigiven tionde oktober bröt hon, en vecka senare, mot kontaktförbudet genom att ringa mannen cirka 85 gånger och skicka fem sms. Dagen efter, 18 oktober, ringde hon 100 samtal till mannen och 21 oktober bröt hon ytterligare mot kontaktförbudet och gjorde sig skyldig till olaga hot när hon sökte upp mannen på hans arbetsplats.

23-åringen förnekar olaga hot och ska ha sagt att hon inte minns hur många gånger hon ringt mannen. Tingsrätten finner det ställt utom rimligt tvivel att 23-åringen ringt dessa samtal och att det är styrkt av vittnesuppgifter att kvinnan uttalat hot mot mannen.

23-åringen döms därför för olaga hot, ofredande i två fall och överträdelse av kontaktförbud i tre fall. Det sammanlagda straffvärdet för dessa brott bedöms enligt tingsrättens mening vara tre månader.

Tingsrätten gör bedömningen att annan påföljd än fängelse är utesluten då 23-åringen så snart återföll i samma brottslighet som hon tidigare dömts för. Den tidigare villkorligt medgivna friheten ska förverkas på grund av återfallet och kvinnan ska, med hänsyn till risk för fortsatt brottslighet, förbli häktad till dess att domen i ansvarsdelen vinner laga kraft. Hon ska dessutom betala skadestånd om 7000 kronor för den kränkning som mannen utsatts för.

Mer läsning

Annons