Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon slår tillbaka mot recensenten

Monica Forsberg i Stjärnkväll på slottet är kritisk mot NA:s recension av showen. Nu kritiserar hon texten – och recensenten.– Det som gör mig mest irriterad är att hon ger sig på Caroline för hennes utseende. Det är så lågt, säger NA:s kulturchef Eva Ejdeholt.

Annons
Monica Forsberg (näst längst till vänster) är kritisk mot NA:s recensent efter att

I torsdags publicerade NA en recension av Peter Flacks nya show, Stjärnkväll på slottet. I fredags fick NA:s recensent Caroline Axelsson ett mejl från en av deltagarna i showen.

”Jag såg att du log åt Mikaels ”Bob Dylan” och Caroline – du är väldigt mycket sötare när du ler.”, skriver Monica Forsberg bland annat i mejlet. Något som Caroline Axelsson reagerat på.

– Det hade aldrig hänt om det varit en kille som hade skrivit recensionen och det gör mig förbannad. Det är nervärderande och inte alls okej att skriva så. säger Caroline Axelsson.

Caroline Axelsson blev väldigt förvånad av texten, som hon uppfattar som ett personligt påhopp.

– Jag kände mig väldigt förvånad över att man som professionell artist skriver ett mejl till en recensent med personliga påhopp. Det är synd att hon inte kan ta till sig den konstruktiva kritiken från recensionen och i stället pekar på att jag är inkompetent och okunnig.

NA:s kulturchef Eva Ejdeholt säger att en recension ska vara en personlig och subjektiv text. Hon tycker inte heller att det är lämpligt att kommentera recensenters utseende i ett mejl.

– Bara för att man får en recension man inte gillar ger man sig inte på en mans eller en kvinnas utstrålning eller kommenterar deras leenden. Jag trodde att vi hade kommit längre 2014, säger Eva Ejdeholt.

Men Monica Forsberg tycker inte att det var något konstigt att skriva på det sättet.

– Det kan inte vara politiskt inkorrekt att tycka att hon var finare när hon skrattade lite. Det var absolut inget elakt i det, säger Monica Forsberg.

Monica Forsberg säger att hon inte menade något illa med mejlet och hon ångrar att hon skickat det om Caroline Axelsson tagit illa upp.

Det var inget påhopp och jag har inte varit otrevlig mot Caroline överhuvudtaget. Men jag ber om ursäkt om hon blev ledsen för det var inte alls meningen, säger Monica Forsberg.

Får ni inte vara beredda på att i bland få en sämre recension?

– Självfallet. Men jag tycker ändå hon missförstått grejen. Om hon tittade sig omkring skulle hon ha förstått vem vi gjorde programmet för, säger Monica Forsberg.

Det är inte första gången någon från ensemblen blir upprörd efter en recension i NA. År 2011 kallade Peter Flack recensionen av Hjalmars burleskrevy okunnig och förolämpade.

Under en intervju i radioprogrammet Rakt på sak på fredagen sa Peter Flack att NA borde ha ”skickat någon som är lite påläst" att recensera showen.

Här nedan kan du läsa mejlet i sin helhet.

Mer läsning

Annons