Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp om att få asfalt grusades

Den sista sträckan av cykelbanan från Garphyttan till Örebro ska beläggas med stenmjöl. Men många tycker inte att det räcker utan vill ha asfalt i stället.

Annons
Fram till den före detta järnvägsbron är det asfalt. Resten av sträckan mot Örebro ska nu beläggas med stenmjöl, viket många inte tycker är tillräckligt.

I höstas skrev 250 personer på en namnlista där man ville ha den sista biten av cykelbanan längs den gamla Svartåbanan in mot Örebro asfalterad. Det blir dock inte så. Det blir i stället hårt packad stenmjöl, ett arbete som ska vara klart före sommaren.

– Att vi inte lägger asfalt handlar om driftskostnader och om att det är ett naturreservat och då är asfaltsvägar besvärliga. Det tredje är att både hästar, cyklister och gångare ska samsas där, och asfalt är inte särskilt lämpligt för hästarna, säger Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

I namninsamlingen föreslås dock ett häststråk vid sidan av.

– Dels är det dyrare och det tar mer yta, dels blir det på flera punkter komplicerat. Det är en av flera saker som man har undersökt, säger Björn Sundin.

Han är medveten om att det finns de som tycker annorlunda.

– Det har varit en flera år lång process där man har letat efter en så bra lösning som möjligt. Då har tjänstemännen som jobbar med det här kommit fram till att det här är den bästa kompromissen för så många som möjligt, säger Björn Sundin.

Mer läsning

Annons