Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörde glas splittras - mötte motorsågsman

Efter två inbrott i samma trappuppgång var de boende beredda - men inte på allt.

Annons
Så här är vi vana att se motorsågar - i skogen, inte på stan.

I natt klockan ett låg en man, tillika hyresvärd, och sov i sin lägenhet på centrala Söder i Örebro. Plösligt vaknade han av att glasrutan i dörren på innergården splittrades. Han tvekade aldrig att springa ner, eftersom han och hans sambo i princip bara väntat på ett tredje inbrott efter de två första. I trappuppgången mötte han en man som höll en motorsåg i båda händerna.

- Det var olustigt, man visste ju inte vad han tänkt att ha den till.

Han upplevde att tjuven var okontaktbar och påverkad av något, och sprang därför i stället tillbaka upp i lägenheten och larmade polisen, som kom 40 minuter senare.

Senare visade det sig att motorsågen kom från ett inbrott i en bil utanför huset.

- Det var så klart inte roligt att möta en man med en motorsåg, men det visade ju att den inte var med i något annat syfte än att han hade stulit den, säger mannen.

Polisen fick under natten ta emot flera larm om att en man med motorsåg gick runt på stan, bland annat i närheten av Skomakaregatan. Folk reagerade också på at de hört motorsågen startas.

- Men det verkar som att han startade sågen för att kontrollera att den fungerade, inte att han tänkt använda den till något, säger Örebropolisens vakthavande befäl Peter Persson.

- Så det var ingen risk för någon motorsågsmassaker. Samtidigt kan man ju inte veta det, så det är bra att folk reagerade på ljudet och ringde.

Polisen har ännu inte hittat motorsågen. Däremot har de identifierat en misstänkt för inbrottet som även förekom i en annan utredning, då gällde det inbrott i källarförråd. Tjuven lämnade dessutom blodspår när han krossade glasrutan i dörren på Söder.

- Vi räknar med att kunna knyta ihop den här säcken, säger Peter Persson.

Mer läsning

Annons