Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstlovet – dag för dag

Gör en egen film, jaga huvudlösa vålnader eller låna tv-spel.Här tipsar vi om saker du kan göra dag för dag hela höstlovet.

Annons
Inte bara slappa. Leta spöken, gå på teater, åka skridskor eller bada. Det är bara några av alla saker som man kan göra på höstlovet. bild: Lennart Lundkvist

Söndag 30 oktober:

Film. På stadsbiblioteket hjälper Ulla-Carin Grafström alla som vill göra en egen animerad kortfilm. Tid: 11.30-14.30. Ålder 6-12 år. Ingen avgift.

Måndag 31 oktober:

Skridskor. Varför inte testa skridskorna? På bandyplanen på Behrn arena kan du åka skridskor hela veckan mellan klockan 8 och 15. På Trängen finns det tid torsdag 3 november klockan 9-15.

Tisdag 1 november:

Dockteater. Dockteaterhuset i Wadköping visar Den förtrollade sagoboken klockan 15. Även torsdag, lördag och söndag visas olika dockteaterföreställningar. Från 3 år.

Onsdag 2 november:

Tv-spel. Visste du att man numera kan låna även tv-spel på biblioteket? På Stadsbiblioteket har man teknikvecka och berättar om bland annat läsplattor och tv-spel. Kolla in utbudet.

Torsdag 3 november:

Vålnader. I Teaterladan och runt om kring i Wadköping spelas Jakten på den huvudlösa vålnaden där publiken hjälper till med handlingen. Föreställningar ges torsdag, fredag och lördag. Rekommenderas från 7 år.

Fredag 4 november:

Eldfest. I Karlslund arrangeras en ljus- och eldfest klockan 18. Det blir eldskulpturer, ljusstråk och eldshow längs med Svartån och gycklargruppen Trix och clownen Fyffe uppträder. Festen avslutas med ett fyrverkeri.

Lördag 5 november:

Spökvandring. Hela veckan är det spökvandring på Slottet både för barn och vuxna. Hör historier ur Slottets mörka förflutna om drottning Blanka, Petrus Petrosa och andra märkliga gestalter. Om du vågar ...

Söndag 6 november:

Bada och busa. Gustavsviks äventyrsbad har öppet som vanligt. Testa vattenutmaningarna Space bowl och Black hole. Och klämmer man dessutom in ett besök på Lek- och buslandet samma dag så garanterar vi att alla somnar i tid för att kunna gå upp och gå i skolan igen på måndag.

Mer info om tider och fler aktiviteter finns på orebro.se.

Eldfest i Karlslund på fredag.
Spökvandring på slottet.
Allmänhetens åkning.
Ett dopp på Gustavsvik.

Mer läsning

Annons