Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell kan bli hälften lägenheter

Planeringen för att bygga ett hotell vid Gustavsvik har stannat av. Nu söks nya finansiärer och någon som vill driva det.

Annons

Det är Gustavsviks Intressenter AB som ligger bakom planerna på att bygga ett 13 våningar högt hotell med 240 rum vid Gustavsvik.

– För oss är det jätteviktigt för att få våra gäster att stanna kvar och sova här. Ska vi nå vårt mål med en miljon besökare 2020 måste vi ha ett hotell, säger Bo Sandberg, styrelseordförande i Gustavsviks Intressenter AB.

Men förhandlingarna kring ekonomin har gått trögt den senaste tiden. Det är ett bygge som går på 200-250 miljoner kronor.

– Det är lite timeout kan man säga. I alla fall med de gamla parterna som vi hade samarbete med. Vi jobbar vidare med nya alternativ. Vi kan kalla det för plan B, säger Bo Sandberg.

Det har funnits finansiärer med i bilden, och miljardären Petter Stordalen har genom sitt företag Nordic Choice varit påtänkt att driva hotellet.

– Om han är intresserad får han fortfarande vara med, men han har visat ett litet intresse den senaste tiden.

– Därför tittar vi efter andra operatörer, som kan tänka sig att driva hotellet, säger Bo Sandberg.

Just nu tittar man på lite olika lösningar för att komma i gång igen.

– Vi har startat om samtidigt som vi håller de gamla parterna varma, säger Bo Sandberg.

En av de nya lösningarna som man tittar på kan vara att samtidigt bygga bostäder på något av hotellets våningsplan.

– Det är ett tänkbart scenario.

– För att få bättre bärighet på den ekonomiska kalkylen skulle man kunna kombinera den här byggnationen av hotell med bostäder någonstans i huset.

– Det är en idé som är framkastad. En bland många idéer, säger Bo Sandberg.

Är det fortfarande så att NCC ska stå för byggnationen?

– NCC är fortfarande med och diskuterar. Men den som vill bygga åt oss har vi nog tänkt att även ska vara med och vara finansiär. Det är en av de nya idéer som vi tror har bärighet. Vi tittar på andra byggalternativ också, säger Bo Sandberg.

Kan Gustavsviks Intressenter gå in mer aktivt i det här bygget?

– Ett av de tänkbara scenarierna är att vi äger och driver själva. Men dit är det ganska långt. Det är inte politisk förankrat och ekonomiska kalkyler för det är inte heller klara, säger Bo Sandberg.

Vad har ni för tidsplan för det här hotellbygget som det ser ut i dag?

– Det är svårt att säga. Detaljplanen är klar och kommer det bara in en ansökan om bygglov kan det gå ganska fort. Men det går inte att säga något om tiden längre.

– Det skulle varit i gång för länge sedan, säger Bo Sandberg.

En möjlighet. Det här är arkitektbyrån Whites förslag på hur hotellet vid Gustavsvik skulle kunna se ut. Illustration: White

Mer läsning

Annons