Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellägare döms för hot mot gäst

Skandalomsusade hotellägaren Peter Litchell har dömts för att ha ofredat en gäst. I hotfulla mejl kallade han kvinnan för snyltare och idiot, girig och ful.

Annons

Hon hade tillsammans med sin familj bokat in en helg på Plaza Hotel i Örebro i december förra året. Vistelsen bokades med en Coop hotellpremie.

Men kvinnan var inte nöjd med rummen som var ostädade och i allmänt dåligt skick. De ersättningsrum som erbjöds var dock ännu sämre. Grus och hår på golven och blodfläckar på lakanet fick henne att ta tillbaka de rum hon och hennes familj först erbjöds.

Hotfulla mejl

Efter hotellvistelsen fick hon pengarna tillbaka, 1500 kronor. Men Peter Litchell gillade inte att kvinnan även underrättat Coop om hotellets standard. Han menade att det skadade Plaza ekonomiskt eftersom hotellet stängdes av från Coop.

Litchell skickade därför ett stort antal hotfulla mejl till henne. Mejlen sändes nattetid och många av dem skickades flera gånger om.

Litchell hotade med att kvinnan skulle åtalas, att berätta för hennes vänner på Facebook hur ”oerhört girig och ful du har varit i detta fall”, att hon skulle försättas i personlig konkurs.

Han kallade henne för ”Den största snyltare och idiot jag varit med om!!!”

Han kartlade hennes liv – listade namnen på kvinnans grannar, arbetskamrater och hennes chef.

Stämde kvinnan

Listan kan göras lång på alla hotfullheter och smädelser som kvinnan fick utstå. Det gick så långt att hon bytte till en säkerhetsdörr till sin lägenhet.

De hotfulla mejlen var enligt domen till för att få henne att må psykiskt dåligt. ”Vilket han också lyckas med” skriver domstolen.

Litchell medger att han skickat mejlen men förnekar brott. Han har i sin tur stämt kvinnan på 25 000 kronor.

Brokig bakgrund

Peter Litchell har en mycket trasslig bakgrund och var inblandad i ett uppmärksammat bråk när Plaza byggdes om.

I april i år gjordes en stor razzia mot Plaza och tio personer anhölls misstänkta för ekonomiska brott. Peter Litchell satt häktad en tid och han är fortfarande misstänkt för grova ekobrott.

Skatteverket anser att verksamheten vid hotellet drevs svart sedan november 2011 och att Peter Litchell var ansvarig för detta. Han nekar till det.

Kriminella bodde gratis

Enligt uppgifter till NA har kriminella med koppling till Black Cobra bott gratis på hotellet. Det finns uppgifter om att gänget fortfarande kontrollerar hotellet.

En tungt kriminellt belastad man skötte frukostserveringen under en tid.

Och så sent som för ett par veckor sedan gjordes en ny razzia på hotellet. I samband med detta greps fem personer misstänkta för narkotikabrott.

Hotellet är under försäljning och har bytt namn till Royal.

NA har utan framgång försökt nå Peter Litchell.

Mer läsning

Annons