Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellbolag förlorade segdragen hyrestvist

En sällsynt segdragen och infekterad hyrestvist mellan Ragnarssons Fastigheter och Entré Hotels har avgjorts till Ragnarssons favör. Hotellbolaget döms att betala drygt två miljoner plus rättegångskostnader.

Annons
Hotell Skomakaren blev kvar i lokalerna på Järnvägsgatan långt efter uppsägningen - och en del av hyran deponerades hos länsstyrelsen i väntan på att tvisten skulle lösas.

Tvisten har gällt turerna kring hotellentreprenören Peter Litchells flyttning av verksamheten från Hotell Skomakaren till nybyggda Plaza på Storgatan, som öppnades 2009.

Hotell Skomakaren var hyresgäst hos Ragnarssons sedan 2004. Hotellbolaget ägdes av Peter Litchell. Bolaget drev verksamhet i Ragnarssons lokaler fram till början av 2009 då Plaza öppnades.

Litchell sade upp hyresavtalet i mars 2006 för avflyttning i maj 2007. Hans tanke var att Plazas lokaler då skulle vara renoverade och klara för inflyttning. Men ombyggnaden drog ut på tiden och hyresförhållandet med Ragnarssons blev en trasslig historia där Litchell påstod att hans uppsägning var ogitlig eftersom han inte var firmatecknare eller satt i styrelsen för bolaget. Det gjorde hans sambo.

Hotell Skomakaren kom att stanna kvar i lokalerna långt efter uppsägningstiden. En del av hyran betalades inte. Den delen deponerades hos länsstyrelsen i väntan på att tvisten skulle lösas.

Ragnarssons får rätt på i stort sett alla punkter när hovrätten nu avgjort tvisten. Entré Hotels åläggs att betala 1,6 miljoner kronor plus ränta samt motpartens advokatkostnader på 183 000 kronor. Ragnarssons får rätt att lyfta de 950 000 kronor plus ränta som deponerats hos länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons