Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotfulla sms gav fängelse

En man i 40-årsåldern döms till fängelse för att ha skickat upprepade sms med hotfullt innehåll till en kvinna i Örebrotrakten.  

Annons

Örebro tingsrätt dömer för olaga hot, ofredande och överträdelse av besöksförbud. Genom besökförbudet är han sedan tidigare förbjuden att ta någon som helst kontakt med kvinnan.

Straffet blir fängelse fyra månader och 18 000 kronor i skadestånd till anmälaren. Under rättegången uppgav mannen att han vare sig kan erkänna eller förneka eftersom han inte minns något. Som bevis presenterade åklagaren bland annat protokoll över sms som skickats till kvinnan från mannens mobil. Tingsrätten anser det uteslutet att någon annan än den åtalade skickat meddelandena.

Rätten framhåller att mängden meddelanden, innehållet i dem och det kvinnan berättat gör att han ska dömas för allt han åtalats för. Tingsrätten skriver att mannen upprepade gånger återfallit i samma typ av brott och kort efter senaste villkorliga frigivningen gjorde sig skyldig till nya brott. Han ska vara kvar i häktet, den villkorligt medgivna frigivningen förklaras helt förverkad och inräknas i straffet.

Mer läsning

Annons