Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotfullt klotter upptäckt även på Karro

Även på Karro har det dykt upp hotfullt rasistiskt klotter på en toalett.
Skolan har nu ansökt om att få kameraövervakning i vissa källarutrymmen.

Annons

Det var i slutet av förra veckan som man upptäckte att någon hade klottrat på en toalett på Rudbecksskolan. Klottret var rasistiskt och hotfullt. Enligt uppgift ska någon ha hotat att döda alla invandrare. Massakern skulle ske ett visst datum. På tisdagen var polisen på Rudbecksskolan för att informera och svara på frågor men ansåg inte hotet så allvarligt att man stängde skolan.

Nu har det dykt upp

nytt klotter, denna gång på Karolinska skolan. Klottret upptäcktes i går av två elever som berättade om det för sin klassföreståndare. Klottret satt på en toalettdörr i källarutrymmet i den byggnad som kallas Hades.

– Det var en varning om att alla invandrare ska dö den 12 september. Var beredda, stod det, berättar rektor Jonas Bergman Wallin.

Hur reagerade ni på det här?– Vi gjorde en polisanmälan och polisen kom hit och gjorde en hotbedömning men på det sätt det var skrivet, svagt och med blyerts och inte framfört på något annat sätt, såg man det inte som så allvarligt.

Men skolan har ändå gjort en ansökan om att få ha kameraövervakning i källarutrymmena.

– De här är en skåp- och toalettyta utan någon vuxennärvaro som kan upplevas som otrygg, därför hoppas vi nu innerligt att vi kan få kameraövervakning för att motverka just sådana här saker, säger Jonas Bergman Wallin.

Mer läsning

Annons