Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastställer dom mot elitdomare

Två elitdomare dömdes till fyra års fängelse för grovs narkotikabrott efter avslöjandet om en stor cannabisodling i Striberg.
Nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom.

Annons
En av odlingarna som polisen upptäckte i ladan i Striberg.

De två elitdomarna har jobbat tilllsammans inom en större sport i Sverige och dömdes av Örebro tingsrätt i början av februari. Nu har Göta Hovrätt fastställt domen.

En tredje man döms också för medhjälp till grovt narkotikabrott. Hovrätten sänker dock mannens fängelsestraff, från två år till ett år och sex månader. Mannen ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff med hänvisning till att han saknar koppling till landet.

Vid polisens tillslag mot lokalen i Striberg, i norra Örebro län, beslagtogs närmare 20 kilo cannabis, något som tingsrätten framhöll skulle ge betydande ekononisk vinst.

En av huvudmännen påstår att han hade flera skulder efter att han börjat spela poker på nätet. Han säger också att personerna han varit skyldig pengar pratat om att han skulle påverka matcherna han dömde. I stället uppmanades han att börja odla cannabis för att kunna betala av skulderna.

Den andra huvudmannen nekar till brottet och menar att inte insåg vikten av det han höll på med, utan att han endast sysslade med att vattna och rensa blad.

Den tredje mannen som dömts till fängelse och utvisning hävdar att han bara vaktat fastigheten och vattnat.

Männen hålls fortsatt häktade i väntan på att fängelstraffet verkställs.

Mer läsning

Annons