Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten halverade straffet

Den 50-årige man som misshandlade en 11-årig flicka efter att ha jagat henne med bil får sitt fängelsestraff halverat. Mannens familj hade trakasserats under en längre tid.

Annons

Mannen, som bor med sin familj på en mindre ort utanför Örebro, hade trakasserats av grannbarnen under en längre tid. När några pojkar kastade snöboll på honom i hans trädgård den 7 april fick han nog.

Trots att 50-åringen var berusad satte han sig i sin bil och började jaga barnen. Han kom ifatt en 11-årig flicka som han av misstag trodde var en av snökastarna. Mannen körde in bilen i trädgården där flickan försökte gömma sig och sedan dunkade han hennes huvud i bilen och slog henne i sidan med knytnäven.

Flickan tvingades in i mannens bil och hon har berättat att hon var jätterädd hela tiden. Men hon lyckades fly när en granne kom till undsättning.

50-åringen dömdes i Örebro tingsrätt till 1,5 års fängelse för bland annat misshandel, grovt rattfylleri, olaga hot, och försök till misshandel. Han dömdes även för misshandel för en händelse i december 2009 då han jagade ifatt och grep två pojkar som plingat på hans dörr. Hovrätten fastslår att mannen hade rätt att gripa pojkarna eftersom de gjort sig skyldiga till ofredande. Men eftersom att han inte överlämnade pojkarna till polisen, utan i stället höll ett eget förhör med en av pojkarna, döms han till olaga frihetsberövande. Misshandeln som tingsrätten dömde honom till ogillas eftersom det våld han använt anses ingå i frihetsberövandet.

Göta hovrätt sänker straffet till åtta månaders fängelse. Rätten anser att mannen ska få viss strafflindring eftersom han och hans familj har varit utsatt för störande och integritetskränkande beteende från ungdomar i området där han bor.

Mer läsning

Annons