Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten meddelar dom om styckmordet

I dag, onsdag, kommer hovrättsdomen mot styckmordsdömda Jonna Henningsson, 25, från Kumla.

Annons
Bilden är från första rättegångsdagen i Örebro tingsrätt. Då var Jonna Henningsson noga med att dölja sitt ansikte och hon lyfte sällan blicken. Men de följande rättegångsdagarna blev hon allt mer säker på sig själv. Hennes berättelse dag två om hur mordet gick till och vad som hände före och efter dådet var sammanhängande, klar och tydlig. Bredvid Henningsson syns hennes försvarare, toppadvokaten Johan Eriksson.

Förhandlingen har pågått i fem dagar i Göta hovrätt, efter att både åklagaren och försvaret överklagat Örebro tingsrätts dom den 19 december.

Tingsrätten dömde henne till 16 års fängelse för mordet på en kärleksrival i en lägenhet i Askersund den 18 juni förra året. Efter gärningen styckade hon liket i badkaret.

Men tingsrätten ansåg inte att Henningsson hade för avsikt att döda kvinnan när hon kom till lägenheten tidigt på morgonen den här dagen. Jonna Henningsson dömdes därför för den svagaste graden av uppsåt – likgiltighetsuppsåt – vilket drog ned straffet.

Åklagaren ansåg att hon borde ha dömts till livstid medan försvaret menade att Henningsson borde frikännas från mordet. I morgon klockan elva får vi reda på om hovrätten delar tingsrättens uppfattning om hur det brutala och uppmärksammade mordet ska bedömas.

Här kan du läsa det dokument om Jonna Henningssons liv som NA publicerade i samband med tingsrättsdomen.

Läs mer: 

Dokument: Hästtjejen som blev en styckmördare. 

Idag: Styckmordet tas upp i hovrätten

Mer läsning

Annons