Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrättsdom: Fjärde Alfredosman får fyra år

Nu kan branden på pizzeria Alfredos i Örebro ha nått sin rättsliga slutpunkt. Hovrätten har fastställt straffet för 35-åringen som hällde ut bensin i lokalen.

Annons
Bild från räddningstjänstens första undersökning efter explosionen på Pizzeria Alfredos i Kompassens galleria.

Tidigare har Örebro tingsrätt och Göta hovrätt dömt tre män för inblandning i mordbranden den 28 januari i fjol på Alfredos i centrala Örebro. Hovrätten sänkte dock tingsrättens straff för trion, däribland ägaren. Han dömdes till 2,5 år fängelse medan de två andra fick 4,5 år.

Den dom som Göta hovrätt meddelade idag handlade om den fjärde mannen som var med och anlade branden. 35-åringen fick en ny rättegång i tingsrätten efter att först ha befunnits skyldig och sedan skickad på rättspsykiatrisk undersökning.

När han kom tillbaka från undersökningen var det tänkt att tingsrätten bara skulle bestämma hans straff.

I stället kom 35-åringen med nya uppgifter som gjorde att rättegången mot honom fick tas om från början. Detta trots att han ganska snart tog tillbaka de nya uppgifterna och erkände att dessa inte var sanna.

Han dömdes dock till slut till fyra års fängelse för mordbrand. Tingsrätten ansåg det bevisat att han var en av de drivande bakom branden och hällt ut 40 liter bensin i lokalen.

Tingsrättens dom har nu fastställts av Göta hovrätt. Om mannen inte överklagar till Högsta domstolen kan det vara slutet på den segdragna historien.

Mer läsning

Annons