Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSB byter till sig fastighet i Örebro – planerar bostadsrätter på Öster

I en bytesaffär med BJC Group tar HSB över en del av fastigheten Gasklockan 2 på Öster. I gengäld får BJC en del av HSB:s fastighet Sågklingan 7 i Västerås.

Annons

HSB har för avsikt att producera bostadsrätter i de ca 18 000 kvadratmeter som Gasklockan 2 omfattar. BJC Group har sedan tidigare drivit fram en detaljplan som vunnit lagakraft i april i år.

”Från HSB Mälardalens sida är vi mycket glada över att affären nu är i hamn. Dels får vi tillgång till detaljplanelagda byggrätter i Örebro, dels kommer BJCs förvärv av delar av Pilgatan/Ängsgärdet i Västerås, att innebära vår egen nyproduktion där kan ta fart. BJC har också aviserat att de kan tänka sig HSB som samarbetspartner avseende förvaltningstjänsterna i sin produktion, vilket givetvis är mycket positivt för oss”, säger Peter Sjerling, vd, HSB Mälardalen, i ett pressmeddelande.

”Vi är också mycket nöjda med affären och ser HSB som en seriös och långsiktig partner både när det gäller markaffärer och förvaltningstjänster. Med affären i Örebro kommer vi gemensamt kunna färdigställa kvarteret i snabbare takt. Vi är också glada att kunna göra vårt första markförvärv i Västerås”, säger Patrick Hjalmarsson, delägare BJC Group AB, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons