Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund tvingades springa efter bil

Fastbunden i dragkroken tvingades en hund springa efter bilen, Polisen i Norrbotten har upprättat en anmälan om djurplågeri och söker vittnen till händelsen.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Sverige

Kvinna hittades död

En 43-årig kvinna hittades på torsdagskvällen död i en lägenhet i Haparanda. En 64-årig man greps där och kommer att förhöras när han nyktrat till, uppger polisen i Norrbotten på sin hemsida.

Hund tvingades springa efter bil

Fastbunden i dragkroken tvingades en hund springa efter bilen, Polisen i Norrbotten har upprättat en anmälan om djurplågeri och söker vittnen till händelsen.

Det var en kvinna som ringde polisen och berättade om händelsen i Kiruna på torsdagskvällen. Enligt henne höll bilen så hög fart att hunden visserligen hann springa med, men inte hela tiden utan bitvis släpades den efter.

S-politiker vill bryta Saudiavtal

Pressen ökar på regeringen att bryta avtalet om militärt samarbete med Saudiarabien. Tre S-riksdagsledamöter skriver i DN att "det inte är försvarbart att exportera vapen till en grym regim".

Världen

Katastrofcyklon över Australien

En mycket kraftfull cyklon nådde Queenslands kust i Australien på fredagsmorgonen lokal tid och myndigheterna varnar för att dess framfart kan leda till en "katastrof".

- Det här kommer att bli en katastrof, det är ingen tvekan om det, säger polischefen i Queensland Ian Stewart till AFP, och tillägger att situationen är desperat.

Putinkritiker fängslas i 15 dagar

Den ryske antikorruptionsaktivisten och oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har dömts till 15 dagars fängelse för att ha delat ut informationsblad om en planerad demonstration, rapporterar BBC.

Mer läsning

Annons