Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals däck dumpade nära naturområde 

Hundratals bildäck, oljedunkar och skräp har dumpats nära ett naturskyddsområde i Örebro.
– Det ser för jävligt ut, berättar Per-Erik Andersson, ordförande i miljönämnden – som misstänker att det handlar om några som vill slippa betala avgiften på soptippen.

Annons

Det var i dag som Per-Erik Andersson åkte ut till Argongatan vid Eurostop efter ett tips från allmänheten till miljökontoret om att det låg massor med däck dumpade i en bäck. Ärendet har nu lämnats över till polisen och det utreds nu som ett miljöbrott.

– Jag blir bedrövad när jag ser det här. På vattnet i bäcken ser man tydliga oljerester från alla däcken som dumpats här, säger han.

– Jag tror ju att det här kommer från någon typ av bilverksamhet. Det här ska ju självklart till en återvinningstipp. Men troligtvis vill de här personerna slippa betala miljöavgiften som då är obligatoriska.

Per-Erik Andersson träffade i dag ett par som var ute med hunden som runt jul noterade att det fanns en del skräp på platsen.

– Så troligtvis har det väl pågått sedan dess. Börjar man väl dumpa så fylls det på rätt så fort.

– Men nu måste det här bort. Men först ska polisen göra en undersökning på platsen, säger Per-Erik Andersson, ordförande i miljönämnden.

Förutom ett naturskyddsområde ligger även ett område med odlingslotter precis i närheten.

Mer läsning

Annons