Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals förslagpå namn till nya toan

Paletten, Colorseum, och PissArt. Det är bara några av alla namnförslag på Järntorgstoan. Nu kan du rösta fram vinnaren.

Annons
Känner du igen färgerna? Inte så konstigt kanske eftersom konstnären Ulf Lernhammar och billackeraren Habib Brini har dekorerat toaletten med nya plåtar i gamla bilfärger. Här finns färgen från Ronnie Petersons gamla Lotus och flera nyanser av Volvo-färger.

Den färgglada toaletten på Järntorget engagerar NA:s läsare. I går berättade konstnären Ulf Lernhammar hur han tänkte när han designade byggnaden. Artikeln avslutades med att Lernhammar uppmanade NA:s läsare att hitta på ett roligt namn.

Och läsarna nappade direkt. På ett dygn kom över hundra förslag in via sajten. Dessutom har många mejl ramlat in. Stadsliv har valt ut de bästa förslagen för en omröstning. De tre förslag som får flest röster vinner en trisslott.

Det allra vanligaste förslaget är Paletten. Flera andra förslag syftar på byggnadens färggrannhet. Det är också poppis att slänga in ”järn” i namnet för att hänvisa till Järntorget.

Av kommentarerna på sajten tycker signaturen Silver att toan ska heta Fjölen. Greger W gör en ordvits med en lokal politiker och kallar bygget för Staffans wermestuga.

De bästa förslagen som tagit sig till omröstningen är:

Colorseum

Dass Auto

Färgfemman

Järnsläppet

Norra latrin

Norrskenet

Paletten

PissArt

Pisserian

Ändhållplatsen

Mer läsning

Annons