Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals lockades till Vivallafest

På onsdagskvällen förvandlades fritidsgården i Vivalla till ett all- aktivitetshus där gårdens hela bredd visades upp för något hundratal föräldrar i en familjefest.

Annons
Sussie Mattson som banan, Raymar Mailk och Aya James som clowner.

För fjärde året i rad bjöd fritidsgården i Vivalla in till höstlig familjefest. När halva kvällen gått hade närmare 600 barn, ungdomar och föräldrar tittat in. Det var salsa för barn, dans av lite äldre ungdomar, boxningsträning med ledare från Tegelbruket, ansiktsmålning, häst och vagn i höstmörkret, musik, fotboll och mycket annat.

I fiskdammen stod tandhygienisten Rojin Akyuz och tandsköterskan Carina Stridh Mooni och bjöd på ett ovanligt fiskafänge. Vanligtvis är det godispåsar som nappar men när Folktandvården har ett ord med i laget blir det tandborstar och tandkräm på kroken.

Ute på fotbollsplanen ordnade Örebroandan fotbollslabyrint. Aos Jalabi gjorde den ena rekordrundan efter den andra och hade full koll på kulan.

– Jag tränar ofta fotboll, säger han, bara fotboll.

Örebroandan har spontanidrott varje helg. Man kommer som man är, hoppar in i något gäng och lirar. Som idrott var förr. Och hälften av deltagarna som dyker upp brukar vara tjejer.

Inne på gården drar Manuel de Lima och hans gäng igång brasiliansk musik med afrikanska rötter.

Delar av det lokala föreningslivet finns på plats denna kväll. Livaktiga Örebro Multibasketförening står för det dignande fikabordet och dit är kön lång hela kvällen.

Noor Al Hassan och Ali Ghazi Feisal får tandborstar, inte godis, på Folktandvårdens fiskdamm.
Yahye Abdullahi drillas av boxningstränaren Ismail Taki.
Familjefest bjöd bland annat på dans inne på Vivalla fritidsgård.
Snirkliga hennatatueringar målades på plats.
Aos Jalabi och hans kompisar körde fotbollslabyrint.
Tre zumbatjejer. Raha, Leyla och Huda hade kul på dansgolvet.

Mer läsning

Annons