Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur var vinterns snöröjning?

Hur har vinterns snöröjning fungerat? Det vill kommunen veta och man bjuder därför in alla som vill till ett öppet möte för att få synpunkter.

Annons
Örebro, 26 december 2009.

I vinter har nog det flitigaste diskussionsämnet vid fikaborden varit kommunens snöröjning. Tröttkörda cyklister har svurit över de moddiga cykelbanorna, fotgängare har berättat om hala upplevelser på trottoarer och bilister har delat med sig av erfarenheter från oplogade vägar.

– Den här vintern har varit extrem. Reaktionerna vi har fått har varit allt från dagens ros i tidningen till folk som har varit oxtokiga, säger Gunnar Andersson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Han tycker själv att på det stora hela har det gått bra.

– Det som gjorts bra är att vi har kunnat hålla bussgatorna öppna, sedan kan vi diskutera om vi ska ha alla de här kraven om att hålla alla cykelbanor öppna, säger han.

De har också fått synpunkter från äldre med rullatorer inne i stan. De har haft svårt att ta sig fram.

– Vi måste ha en plan för vad som är viktigast att röja först i city, säger Charlotte Edberger Jangdin (C), förste vice ordförande i tekniska nämnden.

För att vara bättre förberedda till nästa vargavinter vill politiker och tjänstenmän på kommunen höra vad örebroarna tycker om den gångna vinterns plogande. Man har därför bjudit in till ett öppet möte i Filadelfia kyrkan på Slottsgatan den 20 april. Tanken är att man då ska diskutera i smågrupper.

– Det är viktigt att vi är självkritiska. Vi ger dem en möjlighet att lämna synpunkter på det som har varit bra och det som de tycker har varit mindre bra. De har också en möjlighet att komma med förslag på förbättringar, säger Gunnar Andersson.

Mer läsning

Annons