Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästerna vill att kommunen lyssnar

Hyresgästerna i Karmen vill inte bli överkörda. De hävdar att frågan om kvarterets framtid är så principiellt viktig att den inte kan avgöras i morgon.

Annons

– Öbo har en renoveringsiver som hyresgästerna måste betala. Det har skett i många områden i Örebro, säger Kristina Malmsten, ordförande i hyresgästföreningen i Karmen.

– Jämför med hur det skulle vara om det här är en bostadsrättsförening. När medlemmarna då diskuterar om de ska bygga om sina bostäder har de kalkyler vad det kostar – och kan fatta beslut om de vill ha så dyra bostäder.

För viktig frågaKristina Malmsten påpekar att Plan- och bygglagen betonar att kommunerna ska ta hänsyn till medborgarnas synpunkter och framförda tveksamheter. Det gör inte Örebro kommun i detta ärende, anser hyresgästerna. De anser därför att frågan är så viktig att den inte kan avgöras av byggnadsnämnden utan måste till kommunfullmäktige.

Tidiga protesterHyresgästerna har från start protesterat mot att Öbo vill göra så omfattande arbeten som ger hyror motsvarande nyproduktion.

– Nu har vi förstått varför Öbo vill bygga om totalt. Det är för att kunna bygga på dessa två våningar till, säger Kristina Malmsten.

Mer läsning

Annons