Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I maj fattas beslutetom Rudbecksskolan

I maj fattas troligen det formella beslutet om att avveckla Rudbecksskolan till 2012. Redan i april kommer dock ett uppdrag om att utreda gymnasieskolorna på sikt från 2015 och framåt.

Annons

Den 5 maj avgörs Rudbecksskolans framtid. Enligt Lennart Bondeson (KD), ordförande i programnämnd barn och utbildning, fattas då beslutet om skolans avveckling.

– När det gäller att avveckla lokaler som är tomma är det ju Rudbecksskolans som gäller, och det beslutet ska vi jobba fram till majmötet, säger han.

Tills dess ska man ta fram underlag för att just den skolan ska tas bort.

När kullarna ökar– Utredningen Mintus är själva grundarbetet, men sedan har det hänt mycket. Vi har en väl argumenterad handling framme om någon vecka, säger Lennart Bondeson.

Han påpekar dessutom att kommunstyrelsen i april kommer att ge ett utredningsuppdrag om vad som ska hända med gymnasieskolan när elevkullarna börjar öka igen.

– Den kopplas till det som händer efter 2012 och framför allt 2015, då vänder det och går sakta uppåt igen, säger han.

Hur kommunens gymnasieskolor ska organiseras och på vilka skolor de olika programmen ska ligga i den nya gymnasieskolan 2011 har beslutats. Förutom för det estetiska programmet med inriktning dans och teater.

– Vi bordlade det ärendet en månad. Vi tycker att man måste pröva det ordentligt, säger Lennart Bondeson (KD) ordförande i programnämnd barn och utbildning.

Den enda punkten var det enda alla var överens om i nämnden. Oppositionen krävde sedan återremiss, och valde att inte delta i beslutet. Sättet att hantera Rudbecksskolan anser man har mycket att önska.

– Jag har aldrig varit med om en så dålig och klantig hantering av ett ärende. Jag tycker det är katastrofalt, säger Lena Baastad (S)

Mer läsning

Annons