Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I natt: Fyra män gripna i Vivalla

Fyra män sitter anhållna, misstänka för skadegörelse och försök till grov skadegörelse . De greps i Vivalla i natt och anhölls efter förhör på morgonen.

Annons

Efter fredagens oroligheter hade polisen förhöjd beredskap under natten till söndagen och var på plats, bland annat i Vivalla.

På Prosagatan klockan 01.33 kom polisen på tre män med att skjuta sönder fönster till minst två bilar.

- De anträffades med kolsyrepistol och luftvapen, berättar Jan Matérne, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Alla tre från ÖrebroDe tre männen, 18, 20 och 22 år gamla, greps, misstänkta för skadegörelse. De kommer alla tre från Örebro.

Tre kvart senare kunde polisen gripa ytterligare en man i Vivalla. Klockan 02.15 på Skaldegatan hände detta:

-Patrullen ser en mörkklädd man komma gående i riktning mot parkeringen med ett dunkliknande föremål i handen, berättar Jan Matérne.

Poliserna följde efter mannen och när han såg dem kastade han ifrån sig en molotovcocktail – en flaska preparerad med bensin – och en tändare.

Den 32- årige mannen greps. Han anhölls av åklagare klockan 04.20 i morse., misstänkt för försök till grov skadegörelse.

- Jag vill inte gå in på om han är känd av polisen sedan tidigare, säger Jan Matérne.

Ser ni ett samband mellan vad som hände i Vivalla och Brickebacken natten mot söndagen och skadegörelsen under fredagskvällen och natten mot lördagen?- Det är en jättesvår fråga som inte riktigt går att svara på. Vad jag kan säga är det rör sig om liknande händelser, säger Jan Matérne.

Mer läsning

Annons