Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Örebro finns inte fler serievåldtäktsmän

Att en 23-åring gripits misstänkt för våldtäkt, och våldtäktsförsök, innebär inte att alla de ouppklarade kvinnoöverfallen i Örebro blir lösta.

Annons

Polisen har sedan ett år tillbaka totalt 15 ouppklarade fall. Det är fem våldtäkter och tio våldtäktsförsök, ännu fler om man går längre tillbaka i tiden.

I 23-åringens fall har polisen sagt att han hittills misstänks för flera våldtäkter, utan att uppge hur många, samt ett våldtäktsförsök.

– Vi tror inte en serievåldtäktsman döljer sig bakom de fall som återstår sedan den här utredningen är klar. Sannolikt handlar det istället om olika gärningsmän, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Så det finns många våldtäktsmän på fri fot i Örebro?

– Det går inte att lösa allt i och med ett gripande så är det med andra brott också.

Tidigare har polisen sagt att två män, var för sig, troligen döljer sig bakom flera av senaste årets 15 överfall, en mörkhårig och en ljushårig man.

Gäller inte det längre?

– Vi har inte slagit fast att det skulle vara två. Vi tror nu det rör sig om flera. Men den utredning vi startat kommer förmodligen ge svar på flera frågor, säger Torbjörn Carlson.

Hur går ni vidare med fallen som inte kan klaras upp i och med gripandet?

– Precis som i annat polisarbete med utredning och bearbetning av uppgifter. Det finns ju andra ouppklarade våldtäktsfall än de från senaste året. Det gäller både Örebro och övriga länet, säger operativa chefen Ralf Hedin.

De 15 ouppklarade fallen sedan september förra året har inträffat i olika delar av Örebro, främst på norr och väster och i ett fall nära Universitetet.

Mer läsning

Annons