Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idag gick första lastbilen till Bosnien

Under söndagen skickade föreningen Banjaluka den första lastbilen med förnödenheter till Bosnien.
- Det märks inte i våra lager, vi har fått så fantastiskt mycket, säger Fatima Mahmutovic som är märkbart rörd över det stora engagemanget för bosnierna.

Annons

För knappa veckan sedan berättade NA om insamlingarna till stöd för det katastrofdrabbade Bosnien. En av föreningarna som arbetat hårt för att samla ihop mat, hygienartiklar och annat är Banjaluka som skickade den första lastbilen under söndagen.

-Det har gått helt fantastiskt, vi har fått så mycket hjälp från organisationer, landstinget, företag och privatpersoner.

Fatima pratar fort, överväldigad och mycket glad över att första lastbilen nu är på väg till de behövande i Bosnien.

- Vi är väldigt tacksamma till svenska folket, säger hon och berättar att de har 253 lådor med förnödenheter på lager. Dessutom har de fått rullstolar av landstinget och några är med i lastbilen som skickades i väg under söndagen - andra går iväg med nästa lastbil som åker på torsdag.

- Då har vi en stor lastbil som tar 24 ton, säger Fatima och berättar att hon fått ta ledigt från jobbet för att hinna med arbetet kring insamlingarna som planeras fortsätta.

-Vi har fått mycket mat och jag tror att vi säkert samlat in 400 paket barnblöjor, säger hon.

Hon berättar att det samlats in förnödenheter på andra håll i landet och att det bland annat skickats tre lastbilar från Göteborg.

-Det värmer att alla har så gott hjärta, säger hon.

Mer läsning

Annons