Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottshallen byggs upp igen

Arbetet med att bygga upp Vivallaskolans idrottshall ska sättas i gång, det kommer att beslutas i september. Samtidigt ska man utreda bygget en större idrottshall i Vivalla.

Annons
Vivallaskolans idrottshall brann den 31 oktober förra året.

Vivallaskolans idrottshall brann i oktober förra året. På kommunstyrelsens möte den 20 september kommer man att besluta om att sätta i gång arbetet med att bygga upp en ny hall. Det är den nya trepartiledningen, som består av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, i kommunen överens om.

– Vi vill fatta ett snabbt beslut när den nya ledningen är på plats. Idrottshallen förbättras och den kommer huvudsakligen att bekostas av försäkringspengar, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Läktare byggsDen nya hallen i skolan ska byggas på samma plats som den tidigare. Hallen ska delas in i tre zoner, utrustas med en mindre läktare och få fler omklädningsrum jämfört med vad som fanns tidigare. Byggtiden beräknas till två år.

– Öknaskolans idrottshall behöver också ersättas, och därför är vi glada att vi har kommit ram till en lösning som innebär att många behov kan tillgodoses säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD)

Utredning om större hallSamtidigt vill man bygga en större idrottshall i Vivalla på en plats som inte är utsedd ännu. En utredning ska sättas i gång och det arbetet ska man fråga föreningslivet och andra berörda vad de vill. Utredningen kommer att ske under hösten

– Vi vill se en hall som skapas utifrån rådande behov och användarnas villkor. Därför är dialogen viktig, säger kommunalrådet Rasmus Persson (C).

Mer läsning

Annons