Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsstipendie till södra länet

Zinkgruvans IF och Vretstorps IF. Folksams Idrottsstipendium i Örebro distrikt tillfaller i år dessa båda ”byföreningar” i södra länet. De får 25 000 kronor vardera.

Annons

-Vi letade länge i norra länet men hittade ingen förening som kunde mäta sig med de här två, säger Olle Fahlqvist, partneransvarig i Folksam för Idrott Mellansverige.

Zinkgruvans IF är en flersektionsförening som bedriver fotboll, friidrott och skidor. Trots år av snöfattiga vintrar har klubben lyckats bygga upp en aktiv skidverksamhet för barn och ungdomar, tack vare stort engagemang från ledarna.

-Vi har 30-40 ungdomar på varje träning, säger träningsansvarige Britt Carlsson.

Uno Sparr är ordförande i Zinkgruvans IF:

-Vi satsar på ungdomsverksamheten och ledarutveckling, stipendiet blir ett välkommet tillskott i det här arbetet, säger han tacksamt.

Vretstorps IF är en traditionell byförening som har stor social roll i samhället där de verkar. Föreningens verksamhet genomsyras av lek och lär samt gott uppförande. De bedriver främst fotboll, men har även friidrotts- och styrkesektion.

-Vi kommer också att lägga stipendiepengarna på våra ungdomar, och på ledarutveckling. Det är ett stort arbete som redan pågår, säger Stefan Jansson, ordförande i Vretstorps IF.

De båda föreningarna presenterades i dag på en presskonferens i Idrottens hus. Närvarade gjorde även Inge Blomberg och Jonas Andersson från Örebro läns idrottsförbund.

-Vi är mycket glada för det goda samarbetet med Folksam som kommer våra idrottsföreningar till nytta, sade Inge Blomberg.

Formellt kommer de båda stipendierna att delas ut i Idrottshuset på onsdag, i samband med handbollsmatchen Lindeberg-Lugi.

Mer läsning

Annons