Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg: Tömde containrar vid Porsche

Via Facebook söker polisen vittnen till ett spektakulärt inbrott vid blivande Porschecenter i natt.
- Tre stora byggcontainrar tömdes. Godsvärdet är väldigt stort, säger Mats Öhman, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Annons

Containrarna innehöll mängder av verktyg. Inbrottet upptäcktes när arbetarna vid bygget strax före klockan 7 i morse anlände till sin arbetsplats.

- Inbrottet är intressant med tanke på omfattningen. Tjuvarna måste ha vetat exakt vad som fanns förvarat här. För att frakta bort den här mängden gods måste man dels ha haft tillgång till bra belysning - dels antingen en lastbil eller flera personbilar. Därför är vi intresserade av att komma i kontakt med personer som passerat och kanske reflekterat över att det var rörelse där i natt, säger Mats Öhman.

Har ni kunnat säkra några spår på platsen?

- Våra tekniker jobbar där ute just nu. Det jag vet är att gärningsmännen lämnat kvar en del verktyg som man använt sig av för att ta sig in i containrarna.

Polisen bedömer godsvärdet av det stulna som mycket stort.

Inbrottet ställer till med stora bekymmer för de företag som jobbar med det nya Porschecentret.

- Ja, nu står 8-9 hantverkare där ute som inte har några verktyg att arbeta med. Det är klart att det kostar en hel del pengar, säger Mats Öhman.

Ytterligare företag i Örebro har drabbats av inbrott i natt. På Dagens arbete på Olaigatan upptäckte medarbetare ett inbrott i morse. Där har tjuvarna slagit sönder ett fönster i entrédörren och tagit sig in. Minst 13 datorer har stulits från lokalerna.

Ett företag på Nejlikegatan har också drabbats av inbrott. Här bröt tjuvarna upp dörrar på baksidan - det är okänt vad som stals.

Tidigare i natt greps en kvinna efter att ha brutit sig in på Öbos kontor på Sahlfeldtsgatan i Örebro. 

Mer läsning

Annons