Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga bevis - misstänktför mordbrand har släppts

Mannen som tidigt i morse greps misstänkt för förberedelse till grov mordbrand, vid Villa Strömpis i Örebro, har släppts.

Annons
Strömpis har blivit utsatt för flera brandattentat i sommar.

Den misstänkte greps vid halvfemtiden inne på Strömpis område. På platsen hade ytterligare en man funnits men försvunnit springande därifrån.

Den som greps fördes till polishuset och förhördes, efter förhöret kom åklagarbeslut om att han skulle anhållas.

– Men för en kort stund sedan beslutade jouråklagaren att mannen skulle släppas. Vi har fått besked om att det inte finns några hållbara bevis. Ingen brännbar vätska eller liknande har hittats, sa länsvakthavande befäl Tomas Jinghagen vid Örebropolisen, vid 15-tiden på lördagen.

Är mannen som försvann hittad?

-Nej vi har ingen aning om vem den personen är.

Villa Strömpis hade bevakning i natt efter att ha råkat ut för en mordbrand i slutet av juli och ett försök till mordbrand i augusti.

Vid första tillfället brann ett kontorsrum på övervåningen. Andra gången flydde några personer från platsen efter att ha hällt ut bensin invid en vägg. Kvar fanns dunkar, en flaska och en väska. Det beslagtogs och har sänts på analys hos Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping.

När de som bevakade Strömpis i natt upptäckte att ett par personer var på väg in på området slogs larm och polisen kom.

Finns det några misstankar kvar mot mannen som släppts?

-Det har vi inte fått besked om. Vi har bara fått veta att inget hållbart finns mot honom och att han ska släppas på fri fot, säger Tomas Jinghagen.

Har han lämnat någon förklaring till varför han fanns på området?

-Det har jag inga uppgifter om.

Mer läsning

Annons