Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga dörrar är stängdaför S och M i samarbete

– Ingen har stängt dörren, konstaterade moderatorn Nina Hjälmgren. Och ingen kom heller med några överraskande utspel under slutdebatten mellan Kent Persson och Lena Baastad på Våghustorget i lördags.

Annons

Det var två tappra skaror anhängare på cirka 25 personer på varje sida som följde slutdebatten mellan Socialdemokraternas Lena Baastad och moderaten Kent Persson.

Moderaterna delade ut disktrasor och Socialdemokraterna karameller, samtidigt som regnet skvalade över såväl röda som blå.

Nyheter saknadesDe röda och blå budskapen innehöll inga nyheter, så där i valrörelsens elfte timme. De var överens om att de viktigaste frågorna handlar om att skapa jobb, förbättra skolan, och om att minska segregeringen i Örebro.

Var finns jobben? undrade Nina Hjälmgren. Båda svarade: offentligt och privat.

Vilka är deras visioner?

– Vi vill samla den delade staden, sade Lena Baastad och talade om att satsa mer på Örebros västra områden.

– Högre kunskapsmål och trygga barn i skolan, sade Kent Persson och lånade ”högre lärarlöner” från Folkpartiet och ”fler lärare” från Socialdemokraterna.

Båda menade att välfärden är viktigare än skattesänkningar, men visst finns det skiljelinjer.

Olika löften– Det blir nya jobb i Örebro när 120 miljoner investeras i klimatomställning, sade Lena Baastad.

– Socialdemokraternas löften bygger på att de rödgröna får regeringsmakten, våra löften håller, även om inte Reinfeldt regerar, sade Kent Persson.

På Nina Hjälmgrens fråga om de kan tänka sig att regera tillsammans i kommunhuset, visar ingen av dem någon entusiasm. Men dörrarna står på glänt om det parlamentariska läget tvingar dem:

– Jag tänker inte stänga dörren helt, sade Kent Persson.

– Man ska aldrig säga aldrig, svarade Lena Baastad.

Mer läsning

Annons