Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga sjätteklassarepå Sörbyskolan i höst

Till hösten blir det inga sjätteklassare på Sörbyskolan. Det är för få elever och de som ska börja sexan då får i stället välja Navet eller Almby skola.

Annons

I höst ska fem börja på den nya friskolan Kunskapsskolan och en ska flytta, så det blir bara nio elever kvar som ska börja sexan på Sörbyskolan. Det är för få.

– Det är så få barn kvar så det är svårt att hitta en bra verksamhet för de här barnen, säger Ina Lindström (FP) ordförande i skolnämnd sydost.

Lösningen blir att barnen får välja Navet eller Almby skola när de börjar sexan i höst. Det är dock inte så att man helt gör om Sörbyskolan till en 1-5-skola. Det här är en tillfällig lösning. Hur det blir läsåret 2011-2012 återstår att se.

– Det är väl ingen i politiken eller på skolan som tycker att det är optimalt, men utifrån de förutsättningarna ser vi att det ändå är den bästa lösningen, säger Ina Lindström.

Förvaltningen har tillsatt en grupp med tjänstemän som ska se över elevprognoser de kommande åren. Samtidigt har nämnden bildat en grupp med politiker för att ta fram riktlinjer för att hantera elevströmmar i framtiden.

– Egentligen har det behövts för ganska länge sedan, men det blev akut tydligt med Kunskapskolan

Mer läsning

Annons