Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingeborg dyker upp på Engelbrektsgatan

Tiderna förändras. Nya Kondis har blivit gammalt och lagts ned.
På samma adress på Engelbrektsgatan öppnar i maj restaurang och kafé Ingeborg.

Annons
Öppnar snart. Ingeborg öppnar i maj. Från vänster: Fredrik Spåre, Cecilia Persson och Per-Erik Björklund.

– Vårt fokus ligger på människors välmående. Hälsa och välmående behöver inte vara något trist. Vi vill att våra gäster ska kunna äta gott och sunt i en häftig miljö med mycket trivsel, berättar ägaren Elisabeth Melin. I restaurangen arbetar Cecilia Persson, Per-Erik Björklund och Fredrik Spåre.

För tillfället pågår ombyggnad av det gamla konditoriet, men allt beräknas vara klart till i början av maj. Cirka 50 personer får plats inomhus och på gården finns en uteplats för ungefär 25–30 gäster.

– Vi börjar med att satsa på luncher. Det blir kött, fisk, soppor, vegetariskt och rawfood. Vår mat är hel utan tillsatser, utan undantag. Vi ska ha närproducerade varor, som potatis och morötter från Stora Mellösa, säger Elisabeth Melin, och tänker bland annat på att många yngre blir mer och mer medvetna om vad de äter.

Inredningen blir ny, men bara delvis.

– Jag lyssnade till några damer som bad mig att inte låta göra allt modernt. Speglarna och ”kyrkfönstret” är kvar. Kvar från förr är också rokokostolarna fast de är omklädda, säger Elisabeth Melin.

Mer läsning

Annons