Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gripen efter mordförsöket i Baronbackarna

Örebropolisen har goda förhoppningar om klara upp fallet kring mordförsöket i Baronbackarna för snart två veckor sedan.
Men än är ingen misstänkt gärningsman gripen.
- Vi har ett antal intressanta namn som vi jobbar med, säger Peter Springare, chef för enheten grova brott vid Örebropolisen.

Annons

Det var mitt på dagen den 18 april som en man i 45-årsåldern knivskadades svårt i en företagslokal i Baronbackarna. Mannen vårdades under en tid för livshotande skador, men hans tillstånd uppges nu ha förbättrats. Peter Springare berättar att flera förhör har hållits med mannen.

- Vi har hållit flera förhör med honon, det kommer nog bli ytterligare förhör med honom.

Har ni ringat in någon misstänkt gärningsman?

- Jag kan inte uttala mig om vi har någon misstänkt gärningsman. Men vi har spår och trådar som vi drar i. Vi har ett antal intressanta namn som vi jobbar med, namn som vi fått från förhören. Men det är inget vi kan gå ut med. Det här är lite dag dag-jobb, det kommer nya uppgifter hela tiden. Utredningsläget ser ganska bra ut. Vi har hopp om att kunna komma fram till en lösning.

Enligt uppgifter till NA rör det sig om en affärsuppgörelse bakom mordförsöket i Baronbackarna.

- Man kan väl uttrycka sig så, någon form av osämja är det. Det har ju uppstått osämja mellan två personer här och sen vilken karaktär det har vill jag låta vara osagt. Men jag tror vi kommer bringa klarhet i det och räta ut en del frågetecken, säger Peter Springare.

Polisen kommer nu fortsätta spaningsarbetet och kartlägga de namn som kommit fram i utredningen.

- Vi fortsätter med de strategier vi har, analyserar inkomna uppgifter och kartlägger runt de namn vi har för att se om det är något. Vi har bra material att jobba med, säger Peter Springare.

Mer läsning

Annons