Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen öl i nya hockeyhallen

I samband med uppfräschningen av Behrn arenas ishall byggs även en restaurang där ishockeypubliken ska kunna släcka törsten. Tillståndsutskottet betonar dock att ingen alkohol ska serveras inne i hallen.

Annons

– Vi har våra riktlinjer för alkoholservering som säger att vi inte vill ha in alkoholserveringen bland ungdomar och barnfamiljer. Det är viktigt att värna om alkoholfria miljöer, understryker utskottets ordförande Ulf Södersten.

Som en del i nybyggnationen hoppas projektledaren Håkan Borg skapa ett koncept liknade det som redan finns på den intilliggande fotbollsarenan i form av restaurangen 4e våningen. Exakt hur ishallens motsvarighet kommer se ut är inte helt klart men Borg har förståelse för utskottets ståndpunkt.

– Jag köper absolut deras åsikt om att ingen alkohol ska ut bland publiken på läktaren. Tanken med det här är att man, även under match, ska kunna ta en öl om man vill, säger Borg.

Tror på en lösningRestaurangen förväntas stå klar hösten 2011 och det kan dröja till sommaren innan den slutgiltiga ansökan skickas in. Både Borg och Södersten ser positivt på projektet och tror det kommer öka trivseln för Örebros ishockeypublik.

– Det är absolut inget beslut taget i frågan och när det tas ska även polisen säga sitt. På det stora hela ser projektet bra ut, menar Södersten.

– Vi har flera olika idéer som vi arbetar med och jag är övertygad om att vi kommer hitta en lösning som funkar för alla parter, säger Borg.

Mer läsning

Annons