Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Örebrofest i år

Det blir ingen Örebrofest i år. Dålig ekonomi är en av orsakerna till att festen går i graven. Åtminstone tillfälligt. Redan nästa sommar finns det hopp om att Örebrofesten återuppstår.

Annons

Bara några månader efter beskedet om att Yeah!-festivalen inte kommer att hållas i år står det nu klart att även Örebrofesten blir inställd.

– Det finns flera orsaker till beslutet. Vi har mycket att göra just nu och för dålig ekonomi, säger Pär Thelander, koordinator på Event Sweden som tidigare har varit med och arrangerat festen.

Redan förra året fanns vissa problem med Örebrofesten. Besked från politikerna om var den kunde hållas kom inte förrän vid midsommar. Lite mer än en månad senare skulle arrangörerna vara redo för festen vid Järntorget.

– Det är knappt något som ens vi i branschen klarar av. Ska Örebrofesten hållas nästa sommar vill vi ha besked tidigare, säger Pär Thelander.

Pär hoppas att festen återuppstår men är ändå nöjd med det rådande beslutet.¿– Personligen tycker jag att det är bra och jag vill inte peka finger åt någon. Det är vi själva som har tagit det slutgiltiga beslutet. Hade vi anordnat festen i sommar hade den inte blivit lika bra som förra året.

Mer läsning

Annons